Facultăţile de ştiinţe politice şi ştiinţe economice, atractive pentru tinerii care au promovat bacalaureatul în toamnă

Facultăţile de ştiinţe politice şi ştiinţe economice, atractive pentru tinerii care au promovat bacalaureatul în toamnă
Tinerii care au promovat bacalaureatul abia în această toamnă, dar şi cei care nu au prins încă un loc la facultate au luat cu asalt centrele de înscrieri ale universităţilor din Cluj. Cea de-a doua sesiune de admiteri din acest an a început astăzi. Majoritatea absolvenţilor de liceu visează să devină politologi, comunicatori sau economişti, aşa că s-au grăbit să se înscrie la facultatea de ştiinţe politice şi la cea de ştiinţe economice.

În prima zi a înscrierilor de toamnă, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din Cluj era aglomeraţie mare. Zeci de tineri au venit încă de dimineaţă să îşi depună dosarele la una din specializările facultăţii.

Ştiinţele politice, administraţia publică sau comunicarea sunt un adevărat magnet pentru tineri.

"Avantajele studenţilor sunt că vin într-o facultate tânără, o facultate dinamică, în expansiune, în ciuda scăderii numărului de studenţi care ajung să opteze pentru o facultate", a declarat Andreea Mogos, prodecan al Facultatii de Stiinte Politice Administrative si ale Comunicarii.

O altă facultate cu priză la tinerii care vor să devină studenţi este cea de Ştiinţe Economice. Chiar dacă mulţi absolvenţi de liceu nu prea ştiu cu ce se mănâncă specializările de aici, sunt convinşi că după cei 3 ani de studii vor deveni fie oameni de afaceri, fie economişti de succes.

Universitatea Babeş-Bolyai pune la dispoziţia tinerilor absolvenţi de liceu aproximativ 8 mii de locuri, dintre care peste 600 sunt bugetate.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza