Femeia prin mâinile căreia trec manualele şcolare. Din fruntea protestelor #rezist de la Cluj, la şefia editurii de sub aripa PSD

Femeia prin mâinile căreia trec manualele şcolare. Din fruntea protestelor #rezist de la Cluj, la şefia editurii de sub aripa PSD
| Foto: Facebook

Maria Nistor conduce Editura Didactică și Pedagogică (EDP), fiind numită în funcției de PSD. Cu luni în urmă, femeia chema clujenii la protestele #rezist.

Manualele pline de greşeli care au ajuns pe băncile elevilor din toată ţara trec prin mâinile Mariei Nistor numită de PSD director general al Editurii Didactice și Pedagogice (EDP). Aceeaşi Maria Nistor putea fi văzută în centrul Clujului la protestele #rezist.

"La scurt timp după Ordonanța 13, Maria Nistor devenise un mic lider al protestelor din Cluj-Napoca: era vocală în mediul online, apărea la emisiuni televizate, inventa forme neconvenționale de protest. Unul dintre eventuri s-a numit „Prohodul Corupției“, iar oamenii au fost invitați să vină îmbrăcați ca la o înmormântare. Șase luni mai târziu, Maria Nistor nu avea nicio problemă să accepte funcția de director al EDP, sub același partid aflat la putere, și să se transforme în cea mai de seamă lăudătoare a fostului ministru al Educației, Liviu Pop", scrie recorder.ro.

Cu câteva săptămâni înaintea începerii anului şcolar 2018-2019, profesorii au semnalat mai multe greşeli în manuale tipărite de editura Ministerului Educației. Într-un manual de Geografie s-au repoziționat mări și orașe, în unul de Biologie s-au repoziționat organele umane, în Limba Română s-au rescris poeziile lui Topârceanu.

Comenteaza