Fiecare localitate va decide dacă redeschide sau nu școlile. Precizările ministrului Educației

Fiecare localitate va decide dacă redeschide sau nu școlile. Precizările ministrului Educației
| Foto: FACEBOOK/ Emil Boc

Sorin Cîmpeanu: "Evaluările vor fi făcute săptămânal, iar rata de infectare va fi luată în considerare din ultimele 14 zile".

Decizia de deschidere a şcolilor pe 8 februarie va fi luată la nivelul fiecărei localităţi, nu pe judeţ, a subliniat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

"Decizia de deschidere a şcolii se va lua nu la nivel global, al judeţului, ci la nivel de localitate. Această situaţie va trebui să fie cunoscută, foarte vizibilă. (...) Evaluările vor fi făcute săptămânal iar rata de infectare va fi luată în considerare din ultimele 14 zile".

El s-a referit şi la eventualitatea apariţiei unui al treilea val de pandemie.

"Se vorbeşte despre valul trei. Valul trei nu vine de pe o zi pe alta, vine - din ce mi-au spus şi mie epidemiologii - într-o perioadă de o lună, o lună şi jumătate. Sperăm să nu fie cazul. Dar dacă totuşi va fi acest trend ascendent, se va vedea. Nu va fi o decizie de pe o zi pe alta", a arătat ministrul Educaţiei.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza