Fiecare școală din Cluj va avea un psiholog

Fiecare școală din Cluj va avea un psiholog

Ministerul Educației a alocat recent încă 29 de posturi pentru cabinetele de asistență psihopedagogică în școlile din județul Cluj, pe lângă cele 87 deja existente.

Ministerul Educației a suplimentat numărul de norme  alocate județului Cluj pentru profesorii care își desfășoară activitatea în cabinetele de asistență psihopedagogică, din unitățile de învățământ preuniversitar.

Astfel, pe lângă cele 87 de posturi funcționale în acest an școlar de profesori consilieri școlari, au mai fost alocate încă 29 de posturi județului Cluj.

"Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj împreună cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj au analizat situația existentă la acest moment, cu privire la nevoia alocării suplimentării resursei umane de specialitate și au decis ca posturile primite să fie astfel repartizate, încât, începând cu anul școlar 2023-2024, toate uitățile de învățământ  din județ să beneficieze de serviicile unui psiholog școlar", precizează reprezentanții ISJ Cluj.

"Mă bucur că am reușit să arondăm fiecare unitate de învățământ, cu atât mai mult școlile din mediul rural, unui psiholog școlar. În felul acesta, elevii care se confruntă cu probleme de comunicare, de adaptare sau de comportament, care întâmpină dificultăți de învățare, se confruntă cu scăderea stimei de sine, lipsa motivației sau stres pot solicita consiliere pentru indentificarea unor soluții eficiente.Pe de altă parte, rolul psihologului școlar este de a menține legatura permanentă între cadre didactice, elevi și părinți, cu scopul de a descoperi problemele de comunicare între acești factori implicați în dezvoltarea copiilor și de a oferi servicii specializate pentru rezolvarea unor probleme de violență, bullying sau abandon școlar" a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza