Fraudă la BAC în Cluj: Un candidat a fost dat afară din sala de examen

Fraudă la BAC în Cluj: Un candidat a fost dat afară din sala de examen

Un elev clujean a fost eliminat, joi, de la proba scrisă la alegere a profilului și a specializării.

Cei 4.438 candidați prezenți la această probă scrisă, în cele 17 centre de examen organizate în județul Cluj, au optat pentru una dintre următoarele 10 discipline, la alegere a profilului și a specializării: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Un număr de 40 de candidați nu s-au prezentat la proba scrisă de azi, iar un candidat a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

"Reamintim faptul că există candidați din promoțiile anterioare care susțin doar una sau două probe, celelalte fiind promovate și recunoscute în sesiunile precedente ale examenului național de Bacalaureat. În județul Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă", transmite Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro.

Vineri, 5 iulie 2024 va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă–proba E.b)., pentru elevii care au studiat în limba minorităților naționale.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Comenteaza