Greva continuă! Profesorii nu vor să semneze niciun acord, nici dacă e girat de Iohannis

Greva continuă! Profesorii nu vor să semneze niciun acord, nici dacă e girat de Iohannis

Sindicatele din Educație au decis să nu semneze niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României: "am mai semnat acorduri care nu au fost respectate".

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” au transmis că s-a decis, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, că nu se va semna "niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României". 

"Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor.

Menționăm că solicitările noastre au rămas aceleași:

• Majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare;
• Emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie (salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic)", se arată într-un comunicat al sindicatelor, semnat de liderii Simion Hâncescu și Marius Nistor.

Președintele Iohannis, întâlnire cu liderii coaliției, la Cotroceni

Liderii sindicali au avut marţi întâlniri şi la Palatul Victoria, şi la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Iohannis, declarându-se nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor.

După întâlnirea de ieri cu liderii sindicatelor din Educație, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat la Palatul Cotroceni, la ora 12:00, pe liderii coaliţiei de guvernare, la consultări pe tema revendicărilor profesorilor. 

Liderul UDMR Kelemen Hunor nu se află în Capitală, fiind la Cluj-Napoca, astfel că nu se știe dacă va participa la discuţii. 

 

Comenteaza