Greva din educației continuă. Sindicatele au respins oferta Guvernului

Greva din educației continuă. Sindicatele au respins oferta Guvernului

Președintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, a confirmat faptul că angajaţii din învăţământ au respins ultima propunere a Executivului pentru încheierea grevei generale.

Declaraţiile au fost făcute joi, în faţa Palatului Victoria, înainte de o nouă rundă de negocieri între reprezentanţii Guvernului şi sindicalişti.

„Lucrurile nu sunt schimbate faţă de ziua de ieri premierul ne-a invitat la noi discuţii, probabil legate de întreaga listă de revendicări”, a declarat Hăncescu.

Liderul de sindicat a confirmat faptul că profesorii sunt dispuşi să continue greva săptămâna viitoare.

„Marţi vor veni oamenii la şcoală şi atunci vor decide... marţi este grevă, alte date eu nu am la această oră, oamenii au semnat pentru grevă generală”, a preciat Simion Hăncescu.

Sindicaliştii din educaţie au respins, încă de miercuri seara, oferta Guvernului. Ei nu sunt de acord cu eşalonarea majorării salariale şi cer dublarea ofertei Executivului, de la 1.000 de lei la 2.000 de lei.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza