Video Încă o ploaie torențială, încă o inundație la Liceul "Avram Iancu" din Cluj-Napoca. De ce a ajuns apa în sălile de clasă

Încă o ploaie torențială, încă o inundație la Liceul "Avram Iancu" din Cluj-Napoca. De ce a ajuns apa în sălile de clasă
| Foto: captura reddit.com

Ploaia torențială de duminică seara a creat, din nou, probleme la Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, după ce mai multe spații amenajate la demisol au fost inundate.

Este a doua oară, în nici două săptămâni, când demisolul vechii clădiri a liceului Avram Iancu se transformă într-o mică "piscină" după o ploaie mai serioasă. Apa a reușit să pătrundă, din nou, ieri seara, pe coridor și în sălile de clasă, unele dintre ele abia amenajate după inundația precedentă, produsă pe 15 septembrie, la doar câteva zile de la deschiderea noului an școlar. 

Pentru că sezonul ploilor abia a început, Ziua de Cluj a contactat conducerea școlii pentru a afla mai exact ce s-a întâmplat, de ce s-a repetat "scenariul" și ce măsuri s-au luat.

"Da, s-a inundat și aseară... Am fost și am scos apa, am curățat toate sălile, am mai scos parchetul dintr-o sală unde a ajuns apa, sunt igienizate toate sălile. S-a verificat și este vorba de o problemă la un canal din stradă - s-a constatat că șobolanii, care trăiesc prin canalele din oraș, au ros clapeta de sens care blochează să nu vină apa din stradă și de asta s-a întâmplat. Acuma se lucrează deja la înlocuirea clapetei respective și o să încercăm să identificăm și alte soluții de prevenire să nu mai ajungem în situația asta", a explicat pentru Ziua de Cluj, Marius Rusu, director adjunct la Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca.

Conform directorului adjunct al liceului, activitatea în școală nu a fost afectată de incident.

"Copiii sunt în program normal, toată lumea e la școală. Au fost dimineața de la Primărie - în cel mai scurt timp se va înlocui parchetul în zona care a fost inundată. Elevii au revenit în clase, totul este acum funcțional", a afirmat Marius Rusu.

Un video cu liceul inundat a fost postat în mediul online, iar clujenii nu s-au abținut să nu facă haz de necaz: 

"Vezi ca e Jack prins in catuse de o teava pe acolo. Fugi repede, ia un topor! / Doamne si fereste sa fie vreun om pe acolo si sa nu existe protectie diferentiala la instalatia electrica… nu cameramanul, pentru ca cameramanul nu moare niciodata / Ce sentimente de film horror sunt în video-ul asta / Era ceva sa apara si-un rechin / Face parte din planul lui Boc „Clujul navigabil”. Macar se tine de cuvânt cum nu o face cu metroul și centura", sunt o parte dintre comentariile postate pe rețeaua socială reddit.com.

Comenteaza