Încă un elev clujean eliminat de la examenului de Bacalaureat, la proba de vineri. Aproape 100 de candidați nu s-au prezentat

Încă un elev clujean eliminat de la examenului de Bacalaureat, la proba de vineri. Aproape 100 de candidați nu s-au prezentat

Un elev din județul Cluj a fost eliminat de la bac după ce a încercat să copieze la proba scrisă la alegere a profilului și a specializării.

Proba scrisă la alegere a profilului și a specializării din cadrul Examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2023, s-a desfășurat vineri, 18 august.

Cei 485 de candidați prezenți la această probă scrisă în județul Cluj au optat pentru una dintre următoarele 10 discipline, la alegere a profilului și a specializării: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie, iar 94 de candidați nu s-au prezentat la această proba scrisă.

Pentru 274 de candidați, înscriși la această sesiune a examenului național de Bacalaureat, nota obținută la proba E.d), este recunoscută din sesiunile anterioare.

În județul Cluj, la această probă scrisă a fost eliminat un candidat pentru tentativă de fraudă. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Luni, 21 august 2023, se va desfășura proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b)., pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 25 august 2023 (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen, sens în care candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 26-28 august 2023), vor fi comunicate marți, 29 august 2023. 

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă scrisă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului național de Bacalaureat este cel puțin 6 (șase). 

Comenteaza