Înscrieri creșe și grădinițe: LISTA cu locurile libere în Cluj

Înscrieri creșe și grădinițe: LISTA cu locurile libere în Cluj

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a publicat lista locurilor la creșele și grădinițele de stat și private din județ.

A început prima etapă de înscrieri a copiilor în unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar, pentru anul școlar viitor.

Copiii sunt înscriși în această etapă pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate, în limita locurilor din planul de școlarizare aprobat, după încheierea etapei de reînscrieri.

În grupele de creșă pot fi înscriși copiii cu vârste de la 3 luni la 3 ani, în limita planului de școlarizare aprobat, conform unui ghid publicat în aprilie de Ministerul Educației.

În grupele de grădiniță pot fi înscriși copiii cu vârste între 3 și 6 ani, în limita planului de școlarizare aprobat.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Cluj, pentru anul școlar 2024-2025, în județul Cluj sunt prevăzute 1.098 de grupe pentru nivelul preșcolar (grădinițe), iar pentru nivelul antepreșcolar (creșe) 197 de grupe.

Listele cu locurile libere în creșele și grădinițele din județul Cluj:

Locuri libere antepreșcolar / preșcolar mediul URBAN (inv. de stat)

Locuri libere antepreșcolar / preșcolar mediul RURAL

Locuri libere antepreșcolar / preșcolar – învățământ PARTICULAR

Locuri libere antepreșcolar mun. CLUJ-NAPOCA (inv. de stat)

Calendarul înscrierilor

Prima etapă a înscrierilor în creșe și grădinițe a început luni, 27 mai, și se încheie vineri 14 iunie, zi în care la ora 14.00 se vor afișa listele cu copiii înscriși și locurile rămase libere.

Numărul locurilor libere este stabilit ca diferență între numărul de locuri alocate pentru nivelul preșcolar și/sau antepreșcolar, pe grupe de vârstă, prin planul de școlarizare și numărul de copii care au ocupat locuri în etapa de reînscrieri.

Pe 17 iunie - 5 iulie are loc etapa a II-a de înscrieri pe locurile rămase libere.

În 5 iulie se afișează lista cu copiii înscriși după a II-a etapă și locurile rămase libere.

Pe 19-29 august are loc etapa de ajustări în care se înscriu copiii care nu au primit un loc în primele două etape sau nu au fost înscriși. La această etapă au acces următoarele categorii de copii:

- copiii care au rămas nerepartizați după derularea celor două etape anterioare, cu prioritate cei de 4 ani și de 5 ani;
- copiii care au solicitat înscrierea în clasa pregătitoare din învățământul primar și nu au fost admiși ca urmare a avizului negativ al CJRAE/CMBRAE;
- copiii de peste 2 ani care solicită înscrierea în învățământul preșcolar

Pe 30 august, ora 14 se afișează listele cu copiii înscriși în etapa a II-a și locurile rămase libere.

Telverde inscriere prescolar / anteprescolar – 0800 816 264 – functional până la finalul ultimei etape de înscriere, dupa urmatorul program: Luni – Joi: 09:00 – 16:00 / Vineri: 09:00 – 14:00

Comenteaza