Întâlnire cu campionii UTCN!

Întâlnire cu campionii UTCN!
| Foto: Ziua de Cluj

Vineri, 31 mai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) invită publicul larg la o întâlnire cu echipele de studenți campioni la diferite competiții internaționale.

Evenimentul se înscrie în programul Zilele Clujului și se desfășoară între orele 10 – 15, la HUB-ul UTCN de pe strada G. Barițiu, nr. 4-6.

Publicul se va putea bucura de sesiuni demonstrative ale echipelor de studenți câștigătoare, de la facultățile UTCN. Vor fi prezente echipa SDC –  Seismic Design Competition cu macheta din lemn de balsa rezistentă la cutremur; Spaghetti Bridge Building - poduri din paste făinoase, mai precis din spaghete, care vor fi supuse ulterior unor teste și diverse solicitări mecanice, precum și echipa de drone, toate din cadrul Facultății de Construcții. De la Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică, studenții vor expune roboți inspecție, sisteme de recunoaștere imagini auto, precum și o stație mecatronică.

Echipele de studenți din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare care au câștigat premii la competițiile Internet of Things Student Challenge (IoT), Innovation Labs și Hard&Soft Skills, vor fi prezente cu proiectele: Dispozitiv de corectarea posturii cu senzori IMU și CNN, ShipD – mapare folosind drone, Robot diferențial explorare și mapare, precum și proiectul câștigător Golden Medal la competiția InnovationLab din acest an – Rhythm Touch – brățara concepută pentru persoane cu dizabilitate auditivă pentru a percepe muzica. Din cadrul aceleiași facultăți, vor fi prezentate rezultatele studenților de la Cercul de Securitate Cibernetică, de la Olimpiada de Matematică din sud-estul Europei și rezultatele Lotului de Programare care participă anual la competiția internațională de programare ACM.

De asemenea, la eveniment vor fi expuse piese fabricate prin tehnologii moderne și piese printate cu aplicații în domeniul medical, provenind de la Facultatea de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Producției.

În cadrul programului Zilele Clujului, UTCN va participa și la Crosul Universităților Clujene din 2 iunie și va oferi publicului clujean un spectacol de folclor, vineri, 31 mai, de la ora 16, la Centrul de Cultură Urbană Casino, cu Ansamblul „Românașul” și Grup de dans modern „Nova”, de la Clubul Cultural al universității.

Comenteaza