Înveţi bine şi eşti din Cluj-Napoca? Primeşti bursă de primărie. VEZI sumele

Înveţi bine şi eşti din Cluj-Napoca? Primeşti bursă de primărie. VEZI sumele

Elevii clujeni care obţin rezultate bune la învăţătură vor primi burse, care, în funcţie de performanţe, pot să ajungă până la 130 de lei.

Conform unui proiect de hotărâre, care va ajunge pe masa consilierilor locali în şedinţa din 15 ianuarie 2019, elevii din Cluj-Napoca vor primi, în 2019, următoarele tipuri de burse: 

  • Bursă de performanţă - 130 lei
  • Bursă de merit - 100 lei
  • Bursă de studiu - 85 lei
  • Bursă de ajutor social - 80 lei

Înveţi bine şi eşti din Cluj-Napoca? Primeşti bursă de primărie. VEZI sumele

20% din taxele și impozitele locale plătite de clujeni merg către educație

Galei de excelență ,,10 pentru Cluj’’, organizată de Primăria Cluj-Napoca la finele anului 2018, edilul Emil Boc declara că administraţia locală susține elevii din municipiu atât prin investiții în modernizarea și dotarea școlilor (în 2018 au fost dotate cu calculatoare și table interactive 45 scoli si 8 gradinițe), cât și prin politici publice destinate dezvoltării învățământului preuniversitar.

În ceea ce privește politicile educaționale, Primăria Cluj-Napoca acordă burse pentru toți elevii care au media min. 8,50 și nota 10 la purtare. În anul şcolar trecut, peste 30.000 de burse au fost oferite în cele două semestre.

Totodată, elevii clujeni beneficiază de facilități la transportul în comun, precum transport public gratuit pentru a merge la școală sau activități extra-curiculare, sau programe personalizate de transport. Spre exemplu, peste 10.000 de elevi au beneficiat în primele 45 de zile de programul "Autobuze școlare cu circuit închis", proiect inițiat și votat de cetățeni în cadrul procesului Bugetare participativă.

De asemenea, primăria oferă sprijin elevilor care provin din familii cu venit scăzut și urmărim să dezvoltăm programe precum "Școală după școală" și alte proiecte cu impact semnificativ asupra elevilor.

Comenteaza