Istoric clujean, şef la Comisiei Internaționale de Demografie Istorică

Istoric clujean, şef la Comisiei Internaționale de Demografie Istorică
Un istoric al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) a fost ales în unanimitate, în cadrul celui de al 22-lea Congres Mondial de Științe Istorice, în funcția de președinte al Comisiei Internaționale de Demografie Istorică.

Este vorba de prorectorul UBB și cercetătorul principal în cadrul Filialei Cluj a Academiei Române, profesorul universitar Ioan Bolovan.

Prin alegerea sa în funcţie, România este reprezentată în următorii cinci ani în cadrul Comitetului Internațional de Știinte Istorice de doi istorici: alături de el se află rectorul UBB, Ioan-Aurel Pop, în calitate de președinte al Comitetului Național al Istoricilor din România.

"Recenta alegere a prof. Ioan Bolovan drept președinte al acestei instituții care reunește mai multe sute de istorici demografi din întreaga lume reconfirmă valoarea cercetărilor românești de demografie istorică de la UBB. Nu întâmplător Centrul de Studiere a Populației din cadrul UBB editează, din 2007, singura revistă de studii de populație din România și organizează anual, din 2012, școli de vară de demografie istorică la care au participat specialiști din întreaga lume", afirmă conducerea universităţii.

În istoria de peste 55 de ani a acestei organizații internaționale, UBB a mai deținut înalta funcție între 1975-1985 prin acad. Ștefan Pascu, fost rector al Universității Babeș-Bolyai. Cel de-al 22-lea Congres Mondial de Științe Istorice s-a desfășurat în perioada 23-29 august în Jinan, China.

Comenteaza