Liceul Tehnologic Vlădeasa din Huedin, cel mai dorit din județ la concursul de directori

Liceul Tehnologic Vlădeasa din Huedin, cel mai dorit din județ la concursul de directori
| Foto: primariahudein.ro

Concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, din județul Cluj este în procedură de finalizare, anunță IȘJ Cluj.

Așadar, în perioada 16 noiembrie - 2 decembrie 2021, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a organizat cea de-a doua probă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, proba de interviu.

 În conformitate cu procedura operațională de organizare, desfășurare și evaluare a probei de interviu, precum și cu metodologia de concurs, prevederile O.M.E. nr.4597/06.08.2021 și O.M.E. nr. 5195/03.09.2021, în vederea susținerii probei de interviu pentru cele 293 de funcții vacante de director/ director adjunct au fost înregistrate 328 de opțiuni exprimate de către cei 313 candidați care au obținut minimum nota 7 (șapte) la prima probă, cea scrisă, din cadrul concursului, desfășurată în data de 15 octombrie 2021.

Ca urmare a susținerii probei de interviu, 283 de candidați au fost declarați admiși, în raport cu opțiunile exprimate (246 candidați au optat pentru funcția de director, iar 82 candidați au optat pentru funcția de director adjunct). În cadrul probei de interviu 15 candidați au fost respinși, 12 candidați nu s-au prezentat, în vederea susținerii acestei probei, iar 18 candidați s-au retras de la proba de interviu, formulând o solicitare scrisă adresată comisiei județene de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Reamintim faptul că, pentru a fi declarați admiși la proba de interviu, candidații trebuie să obțină cel puțin 7 puncte, conform prevederilor Anexei la Procedura nr.34362/25.10.2021, emisă de către Ministerul Educației.

Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj pentru care candidații au depus cele mai multe opțiuni sunt următoarele:

Liceul Tehnologic "Vlădeasa" Huedin (7 opțiuni); Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" Cluj-Napoca (6 opțiuni); Liceul Teoretic "Dumitru Tăuțan" Florești (6 opțiuni); Colegiul Național "George Coșbuc" Cluj-Napoca (5 opțiuni); Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" Cluj-Napoca (5 opțiuni); Colegiul Național "Mihai Viteazul" Turda (4 opțiuni); Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca (4 opțiuni);  Liceul Teoretic "Bathory Istvan" Cluj-Napoca (4 opțiuni); Școala Gimnazială "Avram Iancu" Turda ( 4 opțiuni); Școala Gimnazială "George Barițiu" Jucu De Sus, Com. Jucu (4 opțiuni).

La nivelul județului Cluj au fost depuse 14 contestații de către candidații care au susținut proba de interviu. Dintre acestea, ca urmare a reevaluării probei de interviu, 8 contestații au fost admise, iar 6 contestații au fost respinse.

Potrivit calendarului oficial publicat de către Ministerul Educaţiei, pe data de 13 decembrie 2021 candidaţii declaraţi admişi pentru mai multe funcţii sau unităţi de învăţământ pentru care au susținut proba de interviu îşi vor exprima opţiunea/ alegerea pentru una dintre funcţiile pentru care au fost declaraţi admişi, urmând ca pe data de 17 decembrie 2021 să fie validate rezultatele finale și, ulterior, să fie emise deciziile de numire pe funcțiile de conducere.

Afișarea rezultatelor finale se va realiza prin anonimizarea datelor cu caracter personal, în baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat.

Comenteaza