Lista tuturor școlilor și grădinițelor din Cluj și „scenariul” pentru fiecare în parte

Lista tuturor școlilor și grădinițelor din Cluj și „scenariul” pentru fiecare în parte

De luni, 8 februarie, în județul Cluj se redeschid școlile pentru toți elevii din 38 de localități care se află în „scenariul verde”, adică rata de infectare este sub 1 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

În „scenariul galben”, adică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal. Cursurile elevilor din celelalte clase/ani de studiu vor continua online, ca până acum. În acest scenariu se află 32 de localități

În scenariul „roșu”, în care rata infectărilor e mai mare sau egală cu 3, școlile și grădinițele, înseamnă că vor merge fizic la școală doar elevii din ciclul primar - clasele 0 - IV, plus copiii din creșe și grădinițe. În acest scenariu se regăsesc municipiul Cluj-Napoca și încă zece localități din județ.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, au fost stabilite „scenariile” în care se încadrează fiecare școală din județ. De asemenea, în cadrul unităților de învățământ unde sunt organizate centre de vaccinare autoritățile se vor asigura că persoanele ce merg la vaccinare nu se vor întâlni cu elevii.

„Hotărârea CJSU Cluj nr. 5/06.02.2021 privind aprobarea scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar/conexe de pe raza județului Cluj, pentru începutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, precum și aprobarea unor măsuri de organizare a activității în cadrul acestora în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

• Având în vedere adresa Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj privind situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități din județul Cluj, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la numărul de locuitori, adresa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, cuprinzând centralizatorul scenariilor de organizare și funcționare, la propunerea Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ, pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar/conexe de pe raza județului Cluj, pentru începutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, CJSU Cluj a hotărât următoarele:

• Se aprobă scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar/conexe de pe raza județului Cluj, pentru începutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, conform Anexei nr.1 care face parte integrantă din hotărâre.

• Scenariile de funcționare ale unităților de învățământ preuniversitar/conexe de pe raza județului Cluj, se vor actualiza pe parcursul anului școlar, în funcție de evoluția epidemiologică, prin raportare la art. 3 din Ordinul comun nr. 3235/93/2020 al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, ori de câte ori este nevoie.

• În cadrul unităților de învățământ unde sunt organizate centre de vaccinare, Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj, în cooperare cu autoritățile administrației publice locale și structurile Poliției Locale, va asigura mijloacele tehnice necesare (grilaje, benzi separatoare etc.) pentru separarea clară a traseelor de acces, respectiv de defluire a elevilor și personalului didactic față de persoanele programate pentru vaccinare în locațiile respective”, au transmis reprezentanții Prefecturii Cluj.

Hotărârea nr. 5 a CJSU Cluj și lista tuturor școlilor din județ poate fi consultată AICI.

Comenteaza