Luni începe prima probă scrisă la examenul de Bacalaureat 2024. Regulile pe care trebuie să le cunoască elevii

Luni începe prima probă scrisă la examenul de Bacalaureat 2024. Regulile pe care trebuie să le cunoască elevii

Probele scrise la examenul de Bac 2024 încep luni, 1 iulie, cu proba la Limba și literatura română.

Accesul elevilor în sala de examen este permis până la ora 8:30. Proba scrisă începe la ora 9:00. Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor, informează Euronews.ro.

Timpul de redactare se poate prelungi, cu maximum două ore, numai în cazul candidaților pentru care s-a aprobat această solicitare, în baza prevederilor Procedurii nr. 33576/31.10.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.

Elevii vor avea asupra lor un pix cu cerneală sau pastă de culoare albastră. Hârtia folosită este doar cea distribuită în sălile de examen.

De asemenea, pentru identificare, candidații vor avea asupra lor un act de identitate valid. Elevii pot preda lucrările înainte de expirarea celor trei ore, însă nu mai devreme de o oră și jumătate după distribuirea subiectelor în sala de examen.


Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşetă/geantă etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declarație tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.

Sălile în care se desfășoară examenul de bacalaureat vor avea camere de supraveghere video și audio, iar membrii comisiilor de bacalaureat vor fi instruiți în legătură cu descărcarea și multiplicarea subiectelor, predarea și preluarea lucrărilor scrise, evaluarea lucrărilor scrise, depozitarea bagajelor.

Comenteaza