Masă Sănătoasă în școli. Deca: "Anul acesta ne așteptăm la un număr mai mult decât dublu de beneficiari. Numărul şcolilor se va suplimenta până la 1.000"

Masă Sănătoasă în școli. Deca:  "Anul acesta ne așteptăm la un număr mai mult decât dublu de beneficiari. Numărul şcolilor se va suplimenta până la 1.000"

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, luni, că numărul beneficiarilor programului Masă Sănătoasă va fi anul acesta "mai mult decât dublu faţă de anul trecut". 

Ligia Deca a afirmat că numărul beneficiarilor programului Masă Sănătoasă va fi anul acesta de circa 420.000.

"Săptămâna trecută, pe final, s-a adoptat Hotărârea de Guvern pentru instituirea programului naţional Masă sănătoasă. Bugetul este de 1.139.000.000 de lei. Astăzi s-a semnat şi Ordinul de ministru cu criteriile, urmând să fie primite propunerile de completare a listei de şcoli, pentru că cele 450 de şcoli la nivel naţional care au fost în program anul trecut rămân în program. Numărul şcolilor se va suplimenta până la 1.000 şi, după ce vom primi propunerile de la inspectorate, se va emite încă un Ordin comun cu Ministerul Agriculturii, un ordin de ministru, cu lista şcolilor şi apoi Hotărârea de Guvern cu alocări bugetare", a spus Ligia Deca în cadrul unei întâlniri cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Prahova.

Potrivit ministrului, numărul beneficiarilor programului Masă sănătoasă va fi anul acesta mai mult decât dublu faţă de anul trecut.

"Este o creştere importantă de beneficiari. Dacă anul trecut am avut în jur de 180.000, anul acesta ne aşteptăm la aproximativ 420.000 de beneficiari, deci mai mult decât dublu, şi ne dorim să ajungem, în primă fază, la un milion de beneficiari şi apoi să putem generaliza acest program", a arătat ministrul.

Școlile din județul Cluj care sunt deja pe listă

Deocamdată, în județul Cluj au fost incluse pe lista programului Masă Sănătoasă 12 unități de învățământ, cu 4.965 de elevi beneficiari.

În Cluj-Napoca au fost incluse în program doar două unități de învățământ: Școala Gimnazială "Emil Isac" și Colegiul de Servicii în Turism "Napoca", la fel ca în anul anterior. 

În județ, ar urma să beneficieze de o masă caldă, și anul acesta, elevii de la Școala Gimnazială "Avram Iancu" din Beliș, Liceul Teoretic "Gelu Voievod" din Gilău, Liceul Tehnologic "Vlădeasa" din Huedin, Școala Gimnazială Pelaghia Roșu din Mărișel, cărora li se adaugă încă 1.615 elevi din încă șase școli: Școala Gimnazială Cățcău, Școala Gimnazială Chiuești, Școala Gimnazială Ciurila, Școala Gimnazială Valea Ierii, Școala Gimnazială Cășeiu, și Școala Gimnazială Viișoara.

Prin acest program li se acordă elevilor, zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Limita valorică zilnică de 15 lei/beneficiar a rămas aceeași cu cea din anul școlar 2022-2023.

Comenteaza