Mediciniştii de la UMF Cluj au început cursurile în sistem HIBRID: "Cât mai multe activități în laborator sau la patul bolnavului"
- Scris de Ziua de Cluj
- 29 Sep 2021, 08:10
- Educaţie
- Ascultă știrea
Studenții mediciniști de la UMF Cluj au început cursurile în sistem hibrid, păstrând un echilibru între libertăți și siguranță, conform rectorului universității, Anca Buzoianu. Universitatea doreşte să le asigure studenţilor accesul la cât mai multe activități în laborator sau la patul bolnavului.
Ceremonia de deschidere a noului an universitar 2021-2022 a avut loc luni la UMF Cluj. Peste 9.000 de studenți mediciniști au început cursurile la Cluj, atât în scenariu fizic, cât și în online, având în vedere contextul epidemiologic actual.
Dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” a mărturisit că misiunea comunității academice, didactică și de cercetare, nu va fi oprită de pandemia de Covid-19. „Începem anul universitar on site și online, în funcție de caz. Ne dorim foarte mult ca activitățile practice să se realizeze prin interacțiunea directă dintre profesori și studenți”
Dr. Anca Buzoianu a mai declarat că la UMF Cluj, personalul face eforturi a păstra un echilibru între libertățile fiecăruia, dar și siguranța care trebuie asigurată și îi roagă pe studenți să nu privească noile măsuri de protecție ca niște „restricții”.
„Viitorul este în continuare incert, dar ce știm sigur este că ne vom strădui să păstrăm în continuare un echilibru între libertățile pe care le avem cu toții și siguranța pe care trebuie să o asigurăm fiecăruia în parte. În ceea ce privește măsurile pe care le-am luat pentru a minimiza riscurile ce pot apărea într-o colectivitate vă îndemn să nu le priviți ca pe niște restricții.
Măsurile au fost luate pentru a ne putea desfășura activitatea în cele mai bune și sigure condiții. În calitate de viitori profesioniști în domeniul sănătății trebuie să vă cultivați simțul de responsabilitate față de voi înșivă și față de toți cei cu care interacționați, să fiți empatici și altruiști și să fiți dați un exemplu bun pentru cei din jur”, a mai spus rectorul universității.
Totodată, reprezentanții UMF Cluj își doresc ca majoritatea activităților să fie realizate în format fizic, interacțiune directă între profesori și studenți, iar cei din urmă să își permită să facă aceste activități în laboratoare și chiar la patul bolnavului.
„Începem anul universitar în sistem hibrid, dar ne dorim mult ca majoritatea activităților să se desfășoare prin acțiunea directă dintre profesori și studenți, atât în laboratoare, cât și la patul bolnavului. Pentru ca acest lucru să se desfășoare în siguranță pentru întreaga comunitate universitară este necesară respectarea strictă a disciplinei academice și a protocoalelor epidemiologice puse la dispoziție de universitate. Este esențial pentru toți să înțelegem importanța vaccinării împotriva Covid-19”, a mai spus Dana Buzoianu.