Mediciniştii de la UMF Cluj învaţă în sistem hibrid şi semestrul 2. Ce se întâmplă cu studenţii străini?

Mediciniştii de la UMF Cluj învaţă în sistem hibrid şi semestrul 2. Ce se întâmplă cu studenţii străini?
| Foto: EBS Radio

Senatul Universității de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a aprobat adoptarea modelului hibrid de învățământ pentru semestrul al doilea din acest an universitar. 

Cursurile se vor desfășura exclusiv online, iar o parte din activitățile practice și stagiile clinice vor avea loc onsite. Modul detaliat în care se va desfășura activitatea didactică pentru fiecare specializare și formațiune de studiu în parte va fi transmis de fiecare facultate prin mijloacele de comunicare disponibile. De asemenea, vor fi transmise și informațiile privind cazarea în căminele universității pentru studenții care vor avea activitate didactică onsite.

"În ceea ce îi privește pe studenții internaționali, din păcate, în acest moment, contextul european și internațional este nefavorabil și limitativ în ceea ce privește mobilitatea persoanelor, impunând restricții de călătorie și perioade de carantinare la destinație.

În acest sens, vă rugăm să încercați să reveniți în Cluj-Napoca începând cu debutul celui de-al doilea semestru, ținând cont de reglementările aflate în vigoare în țările din care proveniți. Dacă nu aveți posibilitatea de a reveni, puteți participa la cursuri online.

Conducerea universității își asumă misiunea și responsabilitatea de a asigura performanţa academică și, în același timp, de a menține standardele de sănătate și siguranță", anunţă UMF Cluj. 

Comenteaza