Ministerul Educației încearcă să mute meditațiile din privat la școală

Ministerul Educației încearcă să mute meditațiile din privat la școală

În noua lege a învățământului preuniversitar este prevăzută o suplimentare a orelor remediale în norma didactică săptămânală.

În legea actuală sunt prevăzute până la trei ore de pregătire suplimentară, iar prin noua lege, care a intrat deja spre avizare la Guvern, norma ar urma să fie suplimentată cu încă o oră.

"Una din măsurile pe care le prevede proiectul legii învățământului preuniversitar este (…) că încercăm să mutăm această pregătire suplimentară sau meditații, cum ne place să le spunem, la școală”, a spus secretarul de stat Sorin Ion, potrivit edupedu.ro

Astfel, ar urma să fie adăugate în norma didactică până la patru ore pe săptămână, potrivit secretarului de stat. Cu toate acestea, legea actuală prevede ca pot fi adăugate în norma didactică 2-3 ore pentru pregătirea remedială sau pentru cea de performanță.

"Măsura este bine definită, pentru că norma profesorului, care actualmente este alcătuită doar din ore de predare-evaluare, poate fi compusă și din ore de pregătire suplimentară pentru elevi: fie pregătire remedială, fie pregătire de excelență. 

Și asta nu e deloc neglijabil, că vorbim până la aproape un sfert de normă. Vorbim de patru ore pe săptămână din 18 (care – n.red) pot constitui ore care actualmente la școală nu se plătesc", a mai spus secretarul de stat.

Comenteaza