Ministerul Educației va verifica declarațiile de vaccinare ale angajaților din școli

Ministerul Educației va verifica declarațiile de vaccinare ale angajaților din școli

Ministerul Educației va verifica datele privind vaccinarea angajaților din școli, date prin care se stabilește dacă o școală funcționează fizic sau online, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației va verifica datele privind vaccinarea angajalților din școli, folosite pentru a stabili dacă o școală funcționează fizic sau online, în baza pragului de vaccinare de 60%, a spus duminică seară, la Digi 24, ministrul interimar Sorin Cîmpeanu, conform Edupedu.ro.

Întrebat dacă va confrunta datele din Registrul național de vaccinare cu ceea ce declară oamenii, Cîmpeanu a răspuns pozitiv, precizând că “oricum la Ministerul Educației vom avea situația exactă pe fiecare școală”.

Acesta a precizat că verificarea se va face “pe baza unui acord cu cei care gestionează Registrul național de vaccinare”, în temeiul faptului că ministerul este “angajatorul tuturor celor din învățământul preuniversitar” și “evident că are datele personale”.

Vineri, el declara pe grupul de comunicare al Ministerului că verificarea datelor privind vaccinarea personalului școlar “este o decizie care se ia la nivelul Consiliului de Administrație al fiecărui angajator/școală. Angajatorul este singurul care are acces legal la date cu caracter personal și, în același timp, trebuie să respecte reglementările GDPR. Raportările pentru cei din “afara” angajatorului sunt făcute doar numeric.”

Luni, conform deciziei comunicate vineri, toate școlile și grădinițele care au un grad de vaccinare de cel puțin 60% și-au putut relua cursurile cu prezență fizică.

Comenteaza