Ministrul Educației, anunț despre Bacalaureat: „Nu schimbăm regulile în timpul jocului”

Ministrul Educației, anunț despre Bacalaureat: „Nu schimbăm regulile în timpul jocului”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că elevii care încep şcoala astăzi vor susţine examenul de bacalaureat aşa cum a fost anunţat. „Nu schimbăm regulile jocului în timpul joc”.

„Cei care încep şcoala astăzi vor susţine examenul de bacalaureat aşa cum a fost anunţat. Singura schimbare este aceea decisă împreună cu partenerii de dialog social, a păstrării programei în forma cunoscută înainte de pandemie pentru ambele examene naţionale - evaluare naţională şi bacalaureat.

Deci toţi elevii care încep astăzi şcoala vor susţine bacalaureatul în forma cunoscută. Vor putea susţine un examen de bacalaureat diferit doar elevii care vor începe şcoala anul viitor, în septembrie 2023, după planuri-cadru noi, după un curriculum nou, după ce vor fi parcurs patru ani de liceu într-un alt fel vor susţine şi un examen de bacalaureat într-un alt fel. Nu schimbăm regulile jocului în timpul jocului.

El afirmă că planurile-cadru vor trebui să fie finalizate în acest an calendaristic, „pentru că în spatele fiecărei discipline din planul-cadru, în funcţie de numărul de ore alocat fiecărei discipline, va trebui să avem un curriculum adecvat şi adaptat, centrat cu adevărat competenţe”.

Ministrul Educaţiei mai arată că, după elaborarea viitorului curriculum, va fi nevoie de noi manuale, disponibile şi în format digital.

Comenteaza