Noi reguli în școli? Urmează să fie emis un ordin de ministru

Noi reguli în școli? Urmează să fie emis un ordin de ministru

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că se pregătește un ordin de ministru prin care elevii încadrați în grupe de risc vor putea învăța în sistem hibrid, la solicitarea părinților.

Sorin Cîmpeanu a anunțat, miercuri seara, la B1TV, că se pregătește un ordin de ministru prin care elevii vulnerabili, încadrați în grupe de risc din perspectiva medicală, să poată învăța, la solicitarea părinților, în format hibrid până la sfârșitul semestrului al II-lea sau până când va înceta transmiterea comunitară.

"S-a renunțat la starea de alertă, dispar toate restricțiile și toate facilitățile. Ce putem să facem noi, și chiar în această seară, înainte să vin la dumneavoastră în emisiune, am lăsat în curs de finalizare un ordin de ministru prin care modificăm ROFUIP, respectiv articolul 9 care vorbește de posibilitatea de suspendarea a activității cu prezență fizică, în mod normal, total separat de partea de criză de sanitară, să introducem în acest articol, în regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar, situațiile pentru acei elevi care au afecțiuni cronice. 

Este vorba de boli respiratorii, care diminuează capacitatea de oxigenare, de boli imune și autoimune, de transplant, de obezitate, de diabet zaharat de tip 1. Este o serie de afecțiuni cronice agreată cu Ministerul Sănătății, pe care dorim să o introducem, și în această seară o să o introducem în acest proiect de ordin de ministru, pentru ca elevii aflați în aceste situații, pe baza unei solicitări din partea părinților, să poată să aibă asigurat dreptul la educație în sistem hibrid, până la finalul acestui semestru sau atât timp cât există transmitere comunitară. Și încă există transmitere comunitară", a spus ministrul, potrivit Edupedu.ro.

Noile reguli din școli și universități ar urma să fie anunțate astăzi de ministrul Educației într-o declarație de presă.

Comenteaza