Noi școli închise la Cluj ca urmare a creșterii numărului de infectări

Noi școli închise la Cluj ca urmare a creșterii numărului de infectări

În prezent, peste 300 de unități de învățământ din Cluj funcționează în scenariul roșu.

De ieri până azi, alte 8 unități de învățământ din Cluj au fost trecute în scenariul 3 de funcționare, iar numărul celor în care predarea se face în scenariul verde, adică față în față, a coborât sub 100 (mai puțin de un sfert din totalul școlilor/grădinițelor din județ).

Astfel, conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, vineri, la nivelul judeţului, situația era următoarea:

  • în 313 unități de învățământ cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu),
  • 12 unități de învățământ au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a,
  • în 98 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Clujul a înregistrat în ultimele 24 de ore alte 722 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar rata infectărilor în județ a ajuns la 5,92 la mia de locuitori. De asemenea, în prezent, la Cluj, sunt confirmați pozitiv în total 270 elevi și profesori din 83 de unități de învățământ.

Comenteaza