Nota 10! Un ONG a adus 30 de milioane de euro în plus la bugetul educaţiei din 5 judeţe, printre care și Cluj

Nota 10! Un ONG a adus 30 de milioane de euro în plus la bugetul educaţiei din 5 judeţe, printre care și Cluj

În județul Cluj, Societatea Academică din România (SAR), a reușit, prin proiectul "Şcoli curate", să aducă educaţiei locale aproximativ 3,5 milioane de euro şi a dublat numărul primăriilor care acordă burse şcolare. 

Societatea Academică din România (SAR) a adăugat 30 de milioane de euro în plus la bugetul educaţiei din 5 judeţe prin proiectul "Şcoli curate". Acest proiect a urmărit, în ultimele 18 luni, să îmbunătăţească gradul de finanţare pentru educaţie din Cluj, Bacău, Mureş, Timiş şi Vâlcea. Unul dintre motivele pentru care aceste judeţe au fost ţinta proiectului este lispa asociaţiilor de elevi, deci, lipsa reprezentării. 
 
Astfel, potrivit Mediafax, proiectul ”Şcoli curate” a reuşit să crească numărul primăriilor care acordă burse şcolare, iar acum 70% din primăriile acestor judeţe acordă remuneraţii datorită proiectului. 
 
În plus, banii alocaţi pentru investiţii în şcoli a crescut cu 35 %. De exemplu, în judeţul Cluj, proiectul "Şcoli curate" a adus educaţiei locale aproximativ 3,5 milioane de euro şi a dublat numărul primăriilor care acordă burse şcolare. Rezultatele au fost neaşteptat de bune. 
 
„Am avut şi primării care nu au dorit să lucreze cu noi, care nu au dorit să înţeleagă de ce sunt obligate să facă ceea ce trebuie. Noi am reuşit să creştem cu 500% gradul de primării care acordă burse, ne-am propus doar cu 50% deci, este mai bine decât ne-am aşteptat”, a spus Alexandru Manda, project manager "Şcoli curate".

Comenteaza