Nou protest al profesorilor din Cluj: "Ieșim în Piața Unirii. Se vine din tot județul"

Nou protest al profesorilor din Cluj: "Ieșim în Piața Unirii. Se vine din tot județul"

Greva generală în școli și grădinițe continuă, iar, marți, sindicatele clujene din învățământ organizează un nou protest, care se va desfășura în Piața Unirii, începând cu ora 12:00. 

Sindicatele din Educație organizează mâine, 30 mai, noi proteste în țară și în Capitală. La Cluj, cadrele didactice și și personalul auxiliar din educație se vor întâlni în Piața Unirii, după ce sindicaliștilor li s-a refuzat organizarea unui miting în fața Prefecturii Cluj.

"Mergem în Piața Unirii mâine. Nu ni s-a dat aprobare la Prefectură, așa că ne mutăm la Matei Corvin. Vor fi câteva mii de protestatari pentru că se vine din tot județul și s-ar putea să vină și cei de la UBB", a spus pentru Ziua de Cluj, Lucia Cojocaru, președinte al Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean (SLIPC).

Săptămână trecută mii de profesori clujeni au protestat în fața Prefecturii Cluj, dar și în fața Primăriei Cluj-Napoca, unde cadrele didactice l-au așteptat pe premierul Nicolae Ciucă, care a fost la Cluj pentru a participa la ceremonia de semnare a contractului pentru metroul Clujului, alături de primarul Emil Boc.

De la Cluj-Napoca, premierul a făcut un apel către dascăli, pe tema salarizării, "să înțeleagă și să nu ne împingă să facem aceleași greșeli care s-au făcut în ultimii 30 de ani". Ulterior, reprezentanți ai sindicatelor clujene din Învățământ s-au întâlnit cu acesta pentru discuții.

"Am fost la întâlnire, cam 10 minute a durat. Am fost o delegație de patru persoane. Domnul prim-ministru a vorbit tot de acele vouchere și a spus că se va elabora o nouă lege a salarizării unde vom fi mai bine remunerați, deci nimic nou", a mai spus Cojocaru.

Greva generală din Educație a intrat, luni, în a doua săptămână și continuă, după ce mai multe negocieri ale sindicatelor cu Guvernul au eșuat. Sindicatele profesorilor au solicitat creșterea cu 25% a tuturor salariilor din Învățământ până în decembrie, iar din ianuarie să se aplice grilele cu 60%, însă Guvernul a transmis aseară că va acorda, până la adoptarea noii grile de salarizare, primele de 2.500 de lei pentru cadrele didactice și 1.000 de lei pentru personalul nedidactic - ofertă făcută și săptămâna trecută, dar refuzată de sindicaliști.

 

loading...
Comenteaza