Foto Cluj-Napoca, locul 1 la ”Olimpiada prăjiturilor” / Creativitate și rețete inedite
- Scris de Silvia Pugna
- 16 Apr 2024, 07:45
- Educaţie
- Ascultă știrea
Elevi din toată țara s-au întrecut în creativitate și rețete inedite la Olimpiada Națională de Cofetărie-Patiserie și Brutărie, care a avut loc la Cluj-Napoca.
Colegiul Tehnic Raluca Ripan, instituție de învățământ în sistem dual dedicată industriei de brutărie, patiserie și ciocolaterie, a găzduit sâmbătă, la Cluj-Napoca, ”Olimpiada prăjiturilor”.
Participanții au venit de la licee de profil și au fost jurizați de profesioniști. Învingătorii vor merge în Franța, la Olimpiada Internațională de Meserii. După câteva ore bune de muncă, participanții și-au prezentat produsele finale. Au fost jurizați și au avut ocazia să stea de vorbă cu unii dintre cei mai buni profesioniști, a transmis tvrinfo.ro.
La Olimpiadă au participat elevi de la liceele tehnologice duale. Sprijinite de firme private, acestea le dau posibilitatea să facă practică în spații dotate cu aparatură performantă și să-și găsească ușor un loc de muncă după absolvire. Competiția națională de Cofetari-Patiseri și Brutari este înregistrată în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare și a ajuns la a doua ediție.
Locul I a fost luat de eleva Matei Natalia din clasa aX-a P3 cofetar - patiser la Competiția Națională Worldskills și s-a calificat în etapa următoare a acestei competiții, care va avea loc la Lyon Franța (Competiția Internațională Worldskills).
Cosmin Păcurar, colegul de clasa al Nataliei a fost apreciat de toți jurații ca având cea mai bună tartă pe care au gustat-o vreodată: Tarta cu cremă de migdale, pere poșate și brânză cu mucegai, au transmis repreuentanții liceului.
COLEGIUL TEHNIC DE INDUSTRIE ALIMENTARĂ “RALUCA RIPAN” cunoscut de mulți după vechiul nume L.I.A. (Liceul de Industrie Alimentara), a fost și este singura scoala de profil industrie alimentara din județ. La înfiintare, în anul 1948, s-a numit Scoala Tehnica Alimentara pentru Industria Produselor Lactate.