O fetiță de 7 ani din Cluj-Napoca, în finala mondială la o olimpiadă

O fetiță de 7 ani din Cluj-Napoca, în finala mondială la o olimpiadă

Alma este elevă în clasa întâi la o școală din Cluj-Napoca și a reușit la doar 7 ani să ajungă în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma.

Alma Păsculescu învață la Colegiului Național "Emil Racoviță" din Cluj-Napoca și a reușit o performanța remarcabilă de a ajunge direct în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma.

După ce în aprilie s-a clasat pe primul loc în România la Olimpiada de Limba Engleză, cu punctaj maxim, Alma a participat la semifinala internațională. Acolo au concurat 1.636 de copii din peste 50 de țări. În urma performațelor obținute, s-a calificat direct la finala mondială, sărind peste etapa regională, alături de alți 22 de copii din diferite țări, informează stirileprotv.ro.

La Olimpiadă, Alma a concurat cu alții copii din categoria 9-11 ani, mai mari ca ea, însă chiar și așa, rezultatele au fost pe măsură.

O fetiță de 7 ani din Cluj-Napoca a reușit să ajungă în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma

(foto: captura stirileprotv.ro)

„Am început cu cărticele, foarte multe. La un an și câteva luni știa cuvinte în limba engleză, primele cuvinte au fost în această limbă. Eu am ales să vorbesc doar în limba engleză cu ea, și soțul în română”, a spus Mihaela Păsculescu mama Almei. 

Fetița de doar 7 ani nu se oprește doar la engleză - a descoperit și alte limbi străine, una dintre acestea fiind japoneza, pe care își dorește să o învețe.

 

Comenteaza