O pianistă clujeană de şapte ani, premiată în Casa Memorială a lui Giuseppe Verdi

O pianistă clujeană de şapte ani, premiată în Casa Memorială a lui Giuseppe Verdi
Ana Luminița Pop, elevă în clasa pregătitoare la o şcoală clujeană, a obținut Premiul I la prestigioasa competiție internațională „Piano Talents”.

Clujeanca a concurat la categoria A cu 12 pianiști din Italia, Spania, Austria, Macedonia, Ucraina, Vietnam şi România, reuşind să urce pe cea mai înaltă poziţie. Ea a primit astfel invitația juriului de a cânta în cadrul "Galei Laureaților", evenimentul de închidere a concursului, găzduit într-o locație cu răsunet pentru orice muzician: Casa Memorială din Milano a marelui compozitor italian Giuseppe Verdi.

Ana Luminița Pop a fost interesată încă de mică de tot ceea ce ține de muzică, sprijinită și ajutată în dezvoltarea acestei pasiuni de către conferențiarul universitar doctor Cipriana Gavrișiu. În prezent este elevă a Școlii Elf, absolventă a clasei pregătitoare.

Activitatea competițională a început-o la vârsta de şase ani, fiind deja laureată în cadrul unor evenimente de profil, precum Concursul de intepretare a muzicii românești „Sigismund Toduță" Bistrița (2014 și 2015), Concursul de Interpretare Instrumentală și Arte Vizuale - Sighetu Marmației (2014 și 2015), Concursul Național de Interpretare Vocal-instrumentală „Viva la Musica" Zalău (2014), Festivalul „J.S. Bach" - Cluj-Napoca (2015) şi Festivalul Pro Piano (2014 și 2015).

Cea mai recentă competiţie la care a participat, "Piano Talents", aflată la cea de-a patra ediţie, s-a desfăşurat între 9 şi 15 iunie şi a reunit concurenţi din peste 27 de ţări. Jurizarea a fost făcută de Albert Mamriev (președinte), Vincenzo Balzani, Vsevolol Dvorkin, Aki Kuroda și Catia Iglesias.

Comenteaza