O profesoară din Cluj și-a premiat, din propriul salariu, elevii care au luat note mari la BAC

O profesoară din Cluj și-a premiat, din propriul salariu, elevii care au luat note mari la BAC
| Foto: Facebook

O profesoară de matematică de la un liceu din Turda și-a premiat în bani elevii care au reușit să obțină note peste nouă la examenul de Bacalaureat.

Profesoara predă matematica la Colegiul „Emil Negruțiu” din Turda într-un mod interactiv prin care să-i facă pe elevi să o învețe cu plăcere și să vină la ore. Ea spune că ideea de a-și recompensa elevii i-a venit după Simularea de la începutul anului școlar.

„Totul a pornit dintr-o glumă pe care eu, însă, am luat-o în serios”, a spus Alexandra Avasicei pentru Adevărul.

Tânăra de 28 de ani le-a spus elevilor că îi va premia cu câte 500 de lei pe cei care vor lua 10,00 la proba de Matematică la Bacalaureat și cu câte 300 de lei pe cei care obțin peste nota 9,00, se menționează chiar pe pagina de Facebook a Colegiului „Emil Negruțiu” Turda.

Alexandra Avasicei a spus pentru Adevărul că este conștientă de faptul că acum s-a creat un precedent, dar nu o deranjează.

„Ideea conform căreia nu ar trebui să-i motivăm pe copii să învețe oferindu-le bani este cu dus și întors. Căci există situații și situații. Eu, una, am considerat că, dacă pot face ceva să-i impulsionez, orice în plus față de materia pe care le-o predau, o voi face. Și iată că am tras cu toții lozul câștigător. Consider că a fost un gest mic, însă cu rezultate fantastice”, a mai declarat, mândră, profesoara. 

Comenteaza