Oferta Netflix în sprijinul profesorilor: 10 documentare premiate cu Oscar şi Emmy, gratis

Oferta Netflix în sprijinul profesorilor: 10 documentare premiate cu Oscar şi Emmy, gratis

Platforma Netflix a lansat 10 documentare pe YouTube pentru a fi vizionate gratuit. Printre producţiile lansate se numără filme premiate cu Oscar şi Emmy.

Platforma Netflix a lansat 10 documentare pe YouTube, pentru a fi vizionate gratuit. Peliculele pot fi umărite fără abonament. Subiectele abordate în documentare sunt: sălbăticia, psihologia copiilor, sistemul penitenciar american şi sănătatea femeii. 
 
Demersul vine în întâmpinarea profesorilor şi elevilor, care, înainte de actuala criză puteau să prezinte în sălile de clasă documentare Netflix. În schimb, de când s-au închis şcolile, nu mai au această posibilitate. Fiecare serie ducumentară va include şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu realizatorii. 

„Sperăm că, astflel, într-o mică măsură, vom putea să ajutăm profesorii din întreaga lume”, este mesajul postat pe blogul Netflix. Printre producţiile lansate se numără documentarul „13th”, despre nedreptăţile rasiale din sistemul penitenciar american şi „Chasing Coral”, despre dispariţia recifurilor de coral. 
 
Nu lipsesc nici „Period. End of Sentence”, documentar despre femeile care pun pe picioare o întreprindere ce produce absorbante igienice într-un sat din India, o producţie de 25 de minute premiată cu Oscar în 2019, sau „The White Helmets”, despre voluntarii corpului de Apărare Civilă din războiul din Siria, premiat cu Oscar în 2017. Un alt documentar oferit gratuit de Netflix este „Zion”. Filmul redă povestea unui luptător născut fără picioare, care a câştigat premiul pentru montaj la ceremonia Sports Emmy.

Comenteaza