Peste 130 de elevi la etapa națională a „OLIMPIADA SATELOR DIN ROMÂNIA 2024”, organizată la Cluj

Peste 130 de elevi la etapa națională a „OLIMPIADA SATELOR DIN ROMÂNIA 2024”, organizată la Cluj

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a organizat a VII-a ediţie a Concursului Naţional de Matematică pentru clasele V-VIII “OLIMPIADA SATELOR DIN ROMÂNIA”, concurs adresat elevilor care învaţă în şcolile din mediul rural.

La acestă competiție au participat 138 de elevi, câte un profesor însoțitor din cele 41 de judeţe participante ale țării, precum și 50 de membri profesori evaluatori în Comisia Centrală.

Această competiție de matematică este o continuare a proiectului „Olimpiada  satelor”, proiect  demarat la Cluj-Napoca în anul 2010 și dezvoltat pentru 11 ediții la nivel regional, drept ,,Olimpiada satelor din Transilvania” și reprezintă oportunitatea pentru elevii din mediul rural de a candida cu șanse egale la un concurs pe discipline de studiu.

Și în acest an școlar, Concursul este în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către Ministerul Educației, aprobat cu nr. 24749/29.01.2024, Regulamentul specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Satelor din România este aprobat de ME cu nr. 37 LIF/31.01.2023.

La finalul concursului au fost acordate 4 premii I, 4 premii II, 4 premii III şi 23 de mențiuni, valoarea totală a premiilor fiind de 17.000 de lei, prin aportul sponsorilor acestei ediții.

Lotul județului Cluj a obținut  PREMIUL II și Medalie de Aur – elevul GHEAJA DAVID OLIMPIU, clasa a VII-a - Liceul Teoretic "Dumitru Tăuțan" Florești, Medalie de Bronz – elevul STOICA LUCA-DENIS, clasa a VI-a - Liceul Teoretic "Gelu Voievod" Gilău și Medalie de Bronz – elevul Crișan Tudor, clasa a V-a Școala Gimnazială Viișoara.

Comenteaza