Peste 16.000 de copii și 5.400 de profesori și angajați din învățământ, confirmaţi cu COVID/ Situația la Cluj

Peste 16.000 de copii și 5.400 de profesori și angajați din învățământ, confirmaţi cu COVID/ Situația la Cluj

La o lună de la începerea noului an școlar, mii de copii și angajați din școli și grădinițe sunt infectați cu noul coronavirus.

Potrivit sursei citate, 262 de unităţi de învăţământ au activitatea faţă în faţă suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din Ordinul comun (solicitare a unităţii şi aprobare ISJ/ISMB) şi 135 de unităţi de învăţământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din Ordinul comun (cel puţin 50% din numărul de clase suspendate).

Totodată, un număr de 85 de unităţi de învăţământ au trecut integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din Ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU).

Conform Ministerului Educaţiei, 3.342 de unităţi de învăţământ desfăşoară activitatea faţă în faţă, dar au cel puţin o clasă/ grupă în sistem online.

De asemenea, 459.284 de copii, reprezentând aproximativ 15% din numărul total de elevi şi preşcolari din sistemul de învăţământ, studiază online.

Sute de cazuri de COVID în școlile din Cluj

În județul Cluj sunt confirmați cu COVID 554 de copii/elevi și 207 profesori/angajați din școli și grădinițe.

Peste 10.000 de copii din Cluj învață de acasă ca urmare a cazurilor de COVID-19 confirmate în școlile și grădinițele din județ, iar 91 de unități de învățământ au cel puţin o clasă/ grupă în sistem online (vezi Situația epidemiologică pe școli).

Comenteaza