Foto Povestea cărților aruncate la gunoi la un colegiu din Cluj. Ce spune conducerea şcolii

O postare pe Facebook a unei mămici cu un container plin cu cărți, din curtea Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” Cluj-Napoca, pregătit pentru a fi aruncat a generat o adevărată isterie. 

În urma unei postări publicate pe Facebook de către un părinte din Cluj-Napoca, au venit și explicațiile conducerii colegiului cu privire la situația care a generat revoltă, transmite adevarul.ro

Ce s-ar fi întâmplat de fapt? În curtea Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” Cluj-Napoca, un container dedicat deșeurilor pentru construcții, plin cu cărți, era pregătit pentru a fi aruncat, iar clujenii l-au fotografiat şi s-au indignat după ce au văzut postarea pe Facebook. 

Unii clujeni s-au şi "servit" cu cărţi din container, mai ales că starea cărţilor nu părea a fi una foarte proastă. Conducerea școlii „Anghel Saligny” a relatat pentru Adevărul că în dimineața de marţi, 2 iulie, mai mulți clujeni au mers să-și aleagă cărți care urmau să fie aruncate la gunoi şi au rămas dezamăgiți, deoarece nu prea au avut ce alege.  

„Containerul pe care l-ați văzut în poze nu este plin cu cărți, există aproximativ 90 de volume puse peste deșeuri de hârtie reciclabile. Cărțile provin dintr-o casare realizată în anul 2014-2015, au fost ținute în școală cu speranța că vom găsi cititori pentru ele (10 ani de când ocupă spațiu pentru cărțile noi). Cărțile sunt uzate, grafia veche, iar în bibliotecă există alte volume similare de dată recentă.

Se dorește recuperarea unor spații din bibliotecă pentru depozitarea noilor cărți. O mare parte sunt cărți de specialitate, exemplu „Bazele informaticii”, editura Albastros, București, 1975 sau Windows 95, etc care nu mai reprezintă actualitate. Cărțile au fost clasate conform legislației în vigoare”, a transmis conducerea școlii „Anghel Saligny” pentru sursa citată.  

„Nu se aruncă cărți valoroase, de actualitate, ci doar cele uzate fizic și moral, și care prezintă risc biologic”, a mai precizat conducerea Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” Cluj-Napoca. 

Comenteaza