Video Povești care merită ascultate: Studenți la UMF, la risc de abandon universitar

Povești care merită ascultate: Studenți la UMF, la risc de abandon universitar
| Foto: captura video - https://www.facebook.com/umf.clujnapoca

Povestea Danei, studentă la Medicină în anul V, inspiră prin curajul și determinarea sa de a merge mai departe, în ciuda obstacolelor.

Studenții de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca au povești care merită ascultate. Una dintre acestea este povestea Danei, o studentă la Medicină în anul V, care inspiră prin curajul și determinarea sa de a merge mai departe, în ciuda tuturor obstacolelor.

"Ambii mei părinţi sunt surdo-muţi şi acum câteva luni mi-a murit tatăl. Nu am o situaţie financiară tocmai bună şi unul dintre motivele pentru care aş fi fost tentată să renunţ la facultate, chiar şi acum, în anul 5, ar fi fost partea financiară. Că nu am suficienţi bani să mă susţin pe mine, să o susţin pe mama, şi am fost tentată să mă gândesc că ar trebui să renunţ la facultate să merg acasă şi să o ajut pe mama. 

Facultatea de Medicină este una în care ni se permite să avem două burse cumulate. E o facultate care mă susţine din punctul acesta de vedere, şi pe mine, şi pe restul colegilor care sunt în situaţii mai fragile.

Eu cred că măsurile pe care facultatea le-ar putea lua ca să sprijine mai bine  studenţii care sunt în situaţii de genul de a renunţa la facultate este să se facă cumva nişte workshopp-uri pentru noi, în care să ni se explice că NU suntem singuri în asta şi că, dacă avem probleme, sunt oameni la care putem să apelăm şi să nu ţinem lucrurile astea în noi", transmite Dana Onică, o studentă la Medicină în anul V la UMF Cluj. 

În cadrul proiectului „EqitMED - Spargerea barierelor: o abordare holistică pentru creșterea echității sociale în învățământul superior” (CNFIS-FDI-2024-F-0447), sunt intervievaţi studenți aflați în situații vulnerabile sau la risc de abandon universitar, pentru a înțelege mai bine necesitățile lor, precum și sursele lor de motivație.

Testimonialele emoţionante ale acestora arată ce rol important joacă susținerea din partea comunității academice. "Pentru sprijin și informații suplimentare, vă invităm să vă adresați Biroului INDES - Str. Emil Isac nr. 13, sala 28; email: egalitate.sanse@umfcluj.ro", transmite UMF Cluj pe Facebook. 

Comenteaza