Predoiu: Modificarea legii educaţiei pune pe butuci toată reforma învăţământului

Predoiu: Modificarea legii educaţiei pune pe butuci toată reforma învăţământului
Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, luni, că modificarea Legii educaţiei promovată de Guvern "pune pe butuci toată reforma învăţământului" şi arată "o optică nu numai stângistă, nu numai socialistă", ci "mafiotică" asupra sistemului de învăţământ.

"Analiza celor 97 de modificări promovate de premierul Ponta arată că este o garanţie că România nu va putea evolua şi nu se va putea dezvolta câtă vreme acest premier al mafiei din educaţie va rămâne în funcţie. Este o modificare care de fapt pune pe butuci toată reforma învăţământului şi care ne arată o optică nu numai stângistă, nu numai socialistă, ci de fapt arată o optică mafiotică asupra sistemului de învăţământ. Sistemul de învăţământ este luat prizonier de o casă care îl are ca exponent pe domnul Ponta", a afirmat Predoiu înainte de şedinţa BPN al PDL.

El crede că Ecaterina Andronescu este "mândră" pentru că "a reuşit să-şi impună toate interesele de grup".

"Cred că doamna Andronescu este mândră, a reuşit să-şi impună toate interesele de grup pe care a eşuat să le impună în guvernul PDL-PSD timp de nouă luni de zile, dar iată că în fruntea ţării avem un premier care nu este numai lipsit de talent, de aptitudini, este lipsit şi de orice formă de conştiinţă pentru viitorul acestei ţări", a adăugat Predoiu.


Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, susţine că Ordonanţa de urgenţă de modificare a Legii Educaţiei este rezultatul unor lungi discuţii şi negocieri, iar în act nu sunt schimbări care să bulverseze sistemul, ci corecturi absolut necesare.

 

Comenteaza