Premieră în România: AJOFM Cluj consiliază în carieră elevii de liceu VIDEO

Premieră în România: AJOFM Cluj consiliază în carieră elevii de liceu VIDEO
Premieră în România pentru un proiect educaţional dezvoltat de AJOFM Cluj. Este vorba despre un proiect de consiliere profesională pentru pentru elevii de liceu. Scopul proiectului sprijinit de AJOFM este diminuarea ratei şomajului şi reducerea diferenţelor dintre cerere şi ofertă de pe piaţa muncii.

20.000 de elevi de clasele a IX a şi a XII a din şapte judete ale ţării vor beneficia de consiliere profesională. Liceenii vor completa teste de stabilire a abilităţilor profesionale, iar în urma rezultatelor, tinerii vor fi consiliaţi în carieră sau în alegerea unei facultăţi.

"L-am ales ca proiect deoarece, pentru mulţi tineri care veneau în evindeţa noastră era mult prea târziu pentri noi ca instituţie să îi putem reorientam profesional, să îi îndrumăm asupra formării lor profesioanle iniţiale. De asta am ales şi clasele a IX a şi a XII a ca şi grup ţintă pentru ca până la terminarea proiectului părinţii acestora să nu facă investiţii în meditaţii private în domenii în care nu ar avea abilităţi", a declarat Daniel Don, director AJOFM Cluj.

Proiectul urmăreşte identificarea abilităţilor şi deprinderilor liceenilor in vederea orientarii pentru carieră. La nivelul judeţului Cluj, în program vor fi cuprinşi peste 8.400 de elevi din mediul urban şi rural.

"E un proiect foarte important, pe care noi ni-l doream de mult timp pentru că se simtea nevoia orientării şcolare şi profesionale, care era făcută după ureche şi mult prea puţin faţă de ce este necesar. Sperăm că foarte multe lucruri se vor rezolva privind orientarea lor profesională, privind orientarea lor spre facultate", a spus şi Valentin Cuibus, inspector şcolar general ISJ Cluj.

Elevii se arată interesaţi de ideea consilierii profesionale. Vezi ce spun aceştia în materialul VIDEO.

Pentru a îşi da interesul în proiect, liceeni vor fi motivaţi cu premii.

Valoarea proiectului se ridică la 5 milioane de euro şi urmează să fie demarat în 15 mai. Celelalte judeţe care vor dezvlta acest proiect sunt Bistriţa, Sălaj, Maramureş, Bihor, Hunedoara şi Timiş.

 

Comenteaza