Premieră la BAC 2014: o elevă de la un liceu tehnologic a obţinut 10,00 pe linie

Premieră la BAC 2014: o elevă de la un liceu tehnologic a obţinut 10,00 pe linie
O elevă de la Liceul Tehnologic Vlădeasa Huedin a obţinut media 10,00 la bacalaureat, fiind pentru prima dată în judeţul Cluj când un reprezentant al unui asemenea liceu ia nota maximă.

Doriana Şandru este elevă la Liceul Tehnologic Vlădeasa, unde a urmat specializarea de tehnician în activităţi economice şi a dat bacalaureatul din română, matematică şi geografie.

„Nu mă aşteptam să iau chiar 10,00 pe linie. Adică mă aşteptam la note mari, dar nu chiar 10,00. Mi-a dat vestea un profesor de la şcoală, dar, până ce nu am vazut cu ochii mei, nu l-am crezut. Am fost chiar surprinsă când am aflat" , a spus Doriana.

Eleva de 10,00 este din satul Ciucea, însă făcea naveta zilnic pentru a ajunge la liceul din Huedin.

„Era foarte greu şi obositor. Când ajungeam acasă de la şcoală, după ore şi drumuri lungi, nu mai aveam chef de nimic, la cât eram de obosită, dar, totuşi, mă motivam să fac să îmi vină cheful şi mi-a plăcut să învăţ", a mai spus eleva.

A învăţat mai mult singură, la şcoală dar şi acasă, fără să ia meditaţii şi a demonstrat că se pot obţine rezultate şi la specializarea tehnologică.

„Am învăţat progresiv, de-a lungul celor patru ani de liceu. Adică nu pot spune că am început să tocesc acuma pe ultima sută de metri. A fost un efort şi stăteam câte două ore pe zi să învăţ, iar în apropierea examenelor m-am axat mai mult pe probele scrise".

Emoţii au fost în special la română, dar eleva a învăţat din plăcere mai ales la geografie.

„Am avut emoţii mari mai ales la română. Eram mai bine pregătită pentru proză, iar pentru poezie nu mi-a plăcut să învăţ, dar am învăţat tot. La geografie mi-a plăcut cel mai mult. Este pasiunea mea pentru că sunt chestii de cultură generală şi îmi place cum se aplică în viaţa reală tot ce se învaţă acolo", a mai spus Doriana.

Părinţii ei s-au emoţionat la aflarea veştii că fiica lor a obţinut note de 10,00 la examene. Întrebarea pe care toată lumea şi-o pune, însă, este ce anumea vrea Doriana să facă mai departe.

"În mod surprinzător nu ştiu nici eu încă, nu m-am hotărât pe ce drum să o apuc. Mai am puţin timp să mă gândesc".

Ceilalţi elevi care au obţinut nota maximă la bacalaureatul din acest an sunt Roxana Paşcaru şi Alexandru-Ion Sfârlea, de la Liceul Racoviţă, Cristina-Nelida Bora, de la Liceul Andrei Mureşanu din Dej, Patricia Luiza Blaj, Ana Maria Puşcaş şi Nadia Adriadna Sava, de la Liceul Şincai, Maria Ilea, de la Liceul Liviu Rebreanu din Turda, Bianca-Ioana Costin şi Diana Paula Mureşan, de la Liceul Onisifor Ghibu.

 

Comenteaza