Prima academie de business în limba germană din Cluj-Napoca, inaugurată la UBB

Prima academie de business în limba germană din Cluj-Napoca, inaugurată la UBB
Facultatea de Business din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca a lansat, vineri, proiectul educaţional „Deutsche Business Akademie”.

Proiectul este organizat în vederea consolidării şi aplicării cunoştinţelor teoretice pe care studenţii le dobândesc pe parcursul formării academice. Obiectivul proiectului este de a dezvolta atât competenţele lingvistice cât şi cele practice ale studenţilor printr-o colaborare între Facultatea de Business şi mai multe companii multinaţionale din Cluj-Napoca. 

„Proiectul Deutsche Business Akademie se încadrează perfect în strategia Facultății de Business, o facultate care pe parcursul celor 20 de ani de existenţă a schimbat modul în care studiile economice sunt realizate în România. În tot acest timp, Facultatea de Business s-a remarcat printr-o deschidere faţă de mediul de business, prin numeroasele parteneriate încheiate cu companii de prestigiu din România şi nu numai, dar şi prin internaţionalizarea studiilor. Nu în ultimul rând, dorim prin acest proiect să venim în întâmpinarea partenerilor noştri care au din ce în ce mai mare nevoie de vorbitori de limbă germană", a declarat decanul Facultății de Business, conf. univ. dr. Ioan-Alin Nistor.

În proiect vor participa 50 de studenţi care, pe lângă dobândirea unor competenţe lingvistice, vor interacţiona cu partenerii din mediul de afaceri prin participarea la training-uri şi stagii de practică cu durata de trei luni.

Comenteaza