Primăria suplimentează banii pentru bursele elevilor cu 2 milioane lei

Primăria suplimentează banii pentru bursele elevilor cu 2 milioane lei
Primăria din Cluj-Napoca anunţă că suplimentează cu aproape două milioane de lei suma alocată burselor pentru elevi în acest an.

Primăria Cluj-Napoca va acorda 14.961 de burse elevilor clujeni în acest an şi va suplimenta cu 1,9 milione de lei suma alocată pentru burse. În prezent, bugetul prevede suma de 8,1 milioane de lei pentru alocarea acestor burse, dar suma va fi suplimentată la 10 milioane de lei.

"Ne-am propus să acordăm burse de merit tuturor elevilor clujeni care au medii peste 8,5", spune primarul Emil Boc. "De asemenea, am suplimentat bursele pentru performanţă de la 90 de lei, la 120 de lei pentru elevii premiaţi la concursurile naţionale. Facem eforturi consistente pentru susţinerea educaţiei şi am observat că această politică de sprijinire a actului educaţional este eficientă, iar în municipiu se învaţă mai bine". Un număr de 11.422 elevi primesc burse de merit în Cluj-Napoca, 137 primesc burse de performanţă, aproape o mie primesc burse de studiu şi aproape 2.500 primesc burse sociale.

Cuantumul burselor:

90 de lei - bursa de merit,

120 de lei - bursa de performanţă,

70 de lei - bursa de studiu şi

60 de lei - bursa socială.

 

Etichete
Comenteaza