Primele teste înainte de BAC şi de evaluarea naţională. Cand au loc simulările

Primele teste înainte de BAC şi de evaluarea naţională. Cand au loc simulările
Peste 15.000 de elevi ai claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a se pregătesc pentru susţinerea simulărilor anuale care vor avea loc la sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie.

S-a stabilit prin ordinul din 30 decembrie toată perioada de simulare. Ea va fi, pentru clasele a VIII-a, în luna februarie, respectiv pe 23 la română, pe 24 la matematică şi pe 25 la limba maternă, acolo unde este cazul. Rezultatele vor fi afişate pe 6 martie.

La clasa a XI-a elevii vor da simulare la două materii, română şi matematică sau, în funcţie de profil, română şi istorie, iar pentru clasa a XII-a vor exista simulări pentru toate probele de examen. Pe data de 2 martie elevii de a XII-a vor primi simularea la română, pe 3 la limba maternă, pe 4 la proba obligatorie a profilului, iar pe 6 martie are loc proba la alegere a profilului şi specializării, urmând ca rezultatele să fie afişate pe 12 martie. Corectura lucrărilor se va face şi mai centralizat decât anul trecut.

„A început pregătirea pentru simulăril în anul şcolar 2014-2015 din septembrie, dar oricum rezultatele vor fi cele care vor arăta în ce măsură copii s-au implicat. Comisiile sunt deja pregătite şi vom merge pe un sistem pe care l-am verificat anul trecut şi a dat rezultate pentru că între simulări şi rezultatele finale a fost o diferenţă de 24% ceea ce înseamnă că simulările au avut o importanţă deosebită. Va fi o corectură centralizată, chiar mai centralizată decât anul trecut pentru ca să nu fie nicio diferenţă între evaluarea care s-ar face de o comisie din Cluj, una din Dej sau una din Turda.

Vrem să fie lucrurile cât se poate de egale, în aşa fel încât copilul să vadă o apreciere corectă care s-a făcut pe baza lucrării lui. Lucrările după aceea vor fi văzute de părinţi, de profesori, şi de fiecare copil pentru ca fiecare să vadă stadiul de pregătire pe care îl are la un moment dat pentru că asta ne interesează în final. Rezultatele sunt orientative, nu se trec în catalog, dar nu rezultatele sunt determinante, ci avertismentul pe care pot să-l dea şcolii şi în acelaşi timp să-l dea părinţilor, privind nivelul de pregătire al elevilor", a spus şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Valentin Cuibus.

Au început olimpiadele şi pregătirea pentru loturile naţionale

Olimpiadele au debutat de sâmbăta trecută cu fazele de masă pentru chimie şi engleză, urmând fazele judeţene şi naţionale. Au început şi pregătirile loturilor judeţului Cluj, iar lotul va fi format din cei care anul trecut au fost la naţionale, la care se mai adaugă elevii care au rezultate foarte bune la şcoală.

Comenteaza