Cluj: Prof. dr. Anca Buzoianu, premiată la Gala Premiilor Academiei Oamenilor de Știință din România

Cluj: Prof. dr. Anca Buzoianu, premiată la Gala Premiilor Academiei Oamenilor de Știință din România
| Foto: Facebook

Rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Buzoianu, a primit Premiul „Ioan Moraru” din partea Academiei Oamenilor de Știință din România, în cadrul Galei Premiilor AOSR.

Gala Premiilor Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România pentru anul 2022, dedicată excelenţei în cercetarea ştiinţifică, a avut loc, săptămâna trecută, în Capitală, în prezenţa unui public select format din membri ai corpului academic, cercetători, oameni de ştiinţă şi de cultură, autori, invitaţi.

"Sunt onorată să primesc Premiul „Ioan Moraru” din partea Academiei Oamenilor de Știință din România pentru volumul „Farmacologie pentru medici - volumul I”, publicat la Editura Medicală în 2022. Le mulțumesc colegilor și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei lucrări, precum și celor care au sprijinit și recunoscut valoarea acesteia!", a transmis prof. dr. Anca Buzoianu.

Premiile Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România pentru anul 2022 au fost acordate pe mai multe secții. La Secţia Ştiinţe Medicale, au mai fost acordate Premiul „Carol Davila”, care a revenit lucrării „Patologia infecţioasă în pandemie”, autori: Sorin Rugină, Irina Magdalena Dumitru, Editura Viaţa medicală: Medichub Media, 2022, Premiul „Vasile Cândea”, Ghidul educaţional al pacienţilor cu obezitate, autori: Florin Mitu, Veronica Mocanu, Editura Gr. T. Popa, 2022 și Premiul „Constantin Bălăceanu-Stolnici”, acordat lucrării „Compendiu de vaccinologie (vol.I/II)”, autor: Irina Magdalena Dumitru, Editura Viaţa medicală: Medichub Media, 2022.

"Gala Premiilor AOSR constituie un moment de referință pentru cercetarea științifică românească, prin calitatea și valoarea lucrărilor premiate. Acest eveniment se înscrie într-o tradiție academică de prestigiu a AOSR, subliniind rolul major pe care Academia Oamenilor de Știință din România îl acordă creativității, spiritului inovator și originalității în procesul dezvoltării cercetării științifice și al transferului de cunoaștere", arată rectorul UMF Cluj.

Comenteaza