Profesor din Cluj: "Cum pot să îmi las eu copilul într-o clasă cu alții 30, fără măști, să scuipe toți și să manevreze probele biologice?!"
- Scris de Ziua de Cluj
- 15 Noi 2021, 08:26
- Educaţie
- Ascultă știrea
Un cadru didactic din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, atrage atenţia asupra pericolului la care se expun copiii din momentul în care în România încep testările COVID în şcoli cu probe preluate din salivă.
În scurt timp elevii din România urmează să fie testați cu ajutorul unor teste rapide, din salivă, procedura urmând a fi făcută de cadrele didactice. În cazul elevilor la care testul va ieși pozitiv, aceștia vor fi izolați, iar DSP urmează să facă un nou test, RT-PCR, pentru confirmare.
În acest context, o profesoară de Limba Engleză din Câmpia Turzii, juddeţul Cluj, atrage atenția asupra probmelor care pot apărea odată cu efectuatea testelor rapide de salivă în sala de clasă.
„Sper să se revină asupra deciziei de testare a elevilor în școli. Cum pot să îmi las eu copilul intr-o clasă cu alții 30, fără măști, să scuipe toți și să manevreze probele biologice. Ce fel măsură de stopare a pandemiei este aceasta?
Poate că un elev de gimnaziu sau mai mare înțelege pașii de mai jos și îi execută fără să își umple de salivă banca, caiete și mâinile, dar unul din clasele mici nu va putea face operațiunile de mai jos singur.
În acest caz trebuie ajutat, ceea ce duce practic la mărirea duratei de timp. Pentru a ajuta 30 de elevi să își facă testul e nevoie de mai mult de o oră.
Cu cât timp înainte trebuie să vină elevii la școală pentru a fi testați? Dacă sunt testați în timpul orelor, cum se recuperează apoi acele ore?
Cine e responsabil pentru încălcarea dreptului la educație? Cel mai simplu ar fi fost să primim testele acasă și să ne testăm fiecare copiii de două ori pe săptămână.”, a atras atenția cadrul didactic clujean, citat de turdanews.net.