Profesor universitar, reținut pentru mită. Cât le cerea studenților pentru a-i trece la examen

Profesor universitar, reținut pentru mită. Cât le cerea studenților pentru a-i trece la examen

Profesorul suspectat că a primit mită de la studenți pentru a-i promova, a fost reținut vineri de procurori, împreună cu încă o persoană care ar fi intermediat tranzacțiile.

Profesorul suspectat de mită predă la o universitate privată din Braşov. 

Potrivit procurorilor, sumele primite variau între 500 şi 2500 de lei, sumele mai mici fiind cerute şi date pentru examenele anuale, în timp ce sume mai mari plăteau cei care doreau să promoveze, fără a învăţa, examenul de licenţă. Printre cei suspectaţi că au plătit pentru a promova examenele sunt şi poliţişti şi un jandarm.

„În fapt, în perioada 2023-2024, mai multe persoane – suspecţi în cauză – care au avut sau au şi în prezent calitatea de student la o universitate privată din municipiul Braşov, au remis, direct sau indirect, unui profesor din cadrul universităţii diverse sume de bani şi bunuri cu scopul facilitării promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenţă”, a transmis, joi, printr-un comunicat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, care instrumentează acest dosar, scrie News.ro.

Joi, procurorii au făcut 20 de descinderi în Capitală şi în 11 judeţe. Cele 20 de percheziţii au avut loc la adrese din Bucureşti şi din judeţele Alba, Buzău, Dâmboviţa, Covasna, Constanţa, Harghita, Prahova, Giurgiu, Braşov, Galaţi şi Vrancea.

Comenteaza