Profesori de ocazie în şcolile clujene

Profesori de ocazie în şcolile clujene
Personal necalificat pentru o treime din posturile vacante în şcolile clujene. În judeţul Cluj există 300 de coduri de posturi disponibile. Dintre acestea, puţin peste 100 sunt posturi de învăţători şi educatori cu normă întreagă.

În şcolile din mediul rural din Cluj vor ajunge şi profesori necalificaţi. La concursul pentru ocuparea posturilor vacante în şcolile din Cluj, derulat astăzi, s-au înscris şi 151 de profesori necalificaţi.

În total, la concursul de azi participă 263 de persoane. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Cluj, peste jumătate din cei înscrişi la concurs nu sunt profesori calificaţi. Majoritatea posturilor pentru care se dă concurs sunt în mediul rural.


„La concurs s-au înscris 263 de candidaţi. Dintre aceştia 112 sunt calificaţi, iar proba de examen durează 4 ore. 151 sunt persoane necalificate, iar pentru ele examenul va dura 3 ore şi va fi urmat de un interviu", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, inspectorul adjunct al ISJ Cluj, Mariana Pop.

Disciplinele de examen de astăzi sunt: Limba şi Literatura Română, Limba Maghiară, Limba Engleză, Limba Franceză şi Limba Spaniolă. Pentru catedrele de Educaţie Fizică au aplicat specialişti în Estetica Corpului sau Kinetoterapie. ISJ Cluj organizează concurs şi pentru posturile de învăţători şi educatori.
În total, în judeţul Cluj sunt disponibile 300 de coduri de posturi. Majoritatea posturilor de educatori şi învăţători, care au norme întregi, sunt în mediul rural. „Nu toate sunt posturi întregi, avem şi fracţiuni de posturi. În cazul educatorilor şi învăţătorilor - 112 persoane - este vorba de posturi întregi. În rest avem fracţiuni de câte 4 şi 6 ore", a completat inspectorul-şef adjunct al ISJ Cluj, Mariana Pop.

La nivelul judeţului Cluj, în acest an, au fost scoase la concurs 1.529 de posturi, dintre care doar 98 titularizabile. Clujul, cu 44% din candidaţi picaţi la titularizare, se află în topul celor mai bune rezultate, cu cel mai ridicat procent al notelor peste 7 din ţară (56,82%).

 

Comenteaza