Programe pentru competențe în stilul de viață sănătos la UBBMed

Programe pentru competențe în stilul de viață sănătos la UBBMed

UBBMed începe o serie de programe de training pentru competențe transversale în stilul de viață sănătos, adresate specialiștilor în sănătate.

Centrul National de Competențe în Stilul de Viață Sănătos – co-creat de UBB School of Health – UBBMed și Academia Română – împreună cu European Lifestyle Medicine Organisation începe o serie de programe de training pentru competențe transversale în stilul de viață sănătos, adresate specialiștilor în sănătate (ex. medicină, psihologie, asistență socială, asistență medicală etc.). 

Acest demers se înscrie în angajamentul Centrului Național de Competențe în Stilul de Viață Sănătos și în parteneriatul strategic cu  ELMO.

Stilul de viață este un concept important în domeniul sănătății, atât pentru specialiști, cât și pentru publicul mai larg.

Primul program se va organiza în formula europeană de „open courses” și „microcredentials”, între 1 noiembrie 2024 și 31 ianuarie 2025. Programul va fi coordonat de Dr. Anca Hâncu (secretar general) și Dr. Ioan Hanes (vicepreședinte) din partea ELMO și de către Dr. Aurora Szentagotai din partea UBBMed, acoperind 15 teme (întâlniri) care abordează stilul de viață într-un model bio-psiho-social, după un curriculum european inovativ, prezentate în regim hibrid (fizic pentru cursanții din Cluj-Napoca și București și online pentru cei din alte zone ale țării).

Din 1 martie 2025 programul se va organiza și în formula clasică de ”curs postuniversitar”, recunoscându-se pentru participanții de la programul anterior micro-credențialele (micro-competențele). De asemenea, componentele practice din acest program vor fi implementate prin rețeaua Better Me, parte a grupului MedLife, coordonată de Dr. Anca Hâncu, și prin Clinica Universitară de Psihologie a UBB, coordonată de prof. univ. dr. Oana David.

Comenteaza