Proiect anunțat de Ciolacu: Tinerii depistați pozitiv la testarea antidrog să nu aibă voie să îşi ia permisul de la 18 ani

Proiect anunțat de Ciolacu: Tinerii depistați pozitiv la testarea antidrog să nu aibă voie să îşi ia permisul de la 18 ani

Premierul Marcel Ciolacu a spus, luni, că printre modificările legislative avute în vedere pentru combaterea consumului de droguri în şcoli ar putea fi cea ca tinerii între 16 şi 18 ani care sunt depistaţi pozitiv să nu îşi poată lua permisul de la 18 ani.

Ciolacu a spus că tema consumului de droguri în şcoli este una care ţine de siguranţa naţională și că vor fi modificări legislative prin care statul să plătească testarea elevilor, dacă părinţii acceptă testarea, iar o altă măsură luată în calcul este cea prin care tinerii între 16 şi 18 ani găsiți drogați să nu îşi mai poată lua permisul auto de la 18 ani.

"Se vor lua măsuri drastice. Şi la intrare părinţii prima întrebare pe care mi-au pus-o a fost ce facem cu drogurile. Nu cred în testări în masă, dar am zis că venim cu modificări legislative astfel încât dacă un părinte doreşte ca şi copilul să fie testat, acest lucru să se facă pe cheltuiala statului”, a afirmat premierul, într-o conferinţă de presă susţinută luni după participarea la deschiderea anului şcolar.

Marcel Ciolacu a vorbit şi despre modificări legislative avute în vedere pentru combaterea fenomenului de consum al drogurilor în şcoli.

„Vor fi şi modificări, cum sunt cele cu permisele de conducere o perioadă în care nu mai ai voie dacă vei fi găsit, poate găsim şi la tinerii între 16 şi 18 ani dacă sunt depistaţi la anumite testări pozitiv în ceea ce priveşte drogurile să nu aibă voie să îşi ia permisul de la 18 ani. Poate se gândesc de două ori mai bine atunci când vor să experimenteze acest lucru cu adevărat. Statul e dator ca în perioada următoare să acţioneze mult mai drastic şi mult mai coordonat”, a explicat Ciolacu.

Comenteaza