Protest la liceul din Turda, unde un fost interlop a ajuns la catedră

Protest la liceul din Turda, unde un fost interlop a ajuns la catedră

Elevi ai Colegiului Național ”Mihai Viteazul” din Turda s-au adunat, luni, în pauza mare, având alături profesori ai liceului și părinți, pentru a protesta după ce un fost interlop a suplinit la ore un profesor de matematică.

Elevii celui mai bine cotat liceu din Turda au ieșit în fața școlii, nemulțumiți de faptul că la nivelul unității de învățământ s-a acceptat ca un fost interlop, Ovidiu Vancea, zis Balibacea, să predea, ca suplinitor, ore de matematică. Protestatarii au scandat "Vrem școală, nu circ" și "Alături de profesori", afișând mesaje ca: "Demisia", "Susținem profesorii CNVM Turda" și "Vrem școală, nu circ. Demisia".

Protestul vine după ce profesorii liceului din Turda au intrat, joi, în grevă japoneză, cerând demisia directorului școlii. 

Ca urmare a apariției în media a cazului de la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” Turda, cu Vancea, zis Balibacea - un fost interlop clujean, pus să predea matematică copiilor, Inspectoratul Școlar Județean susține că acesta nu este profesor al unității școlare. 

"Având în vedere faptul că un profesor de matematică al unității se află în concediu medical, domnul Ovidiu Vancea și-a exprimat indirect, printr-un profesor al colegiului, disponibilitatea de a suplini profesorul de matematică aflat temporar în concediu medical, însă nu a fost încheiat niciun contract de muncă cu acesta pe durată determinată.

Încheierea unui contract de muncă, inclusiv pentru o perioadă determinată, presupune ca solicitantul să facă dovada unui cazier judiciar, să prezinte aviz psihologic și adeverință de la un cabinet de Medicina Muncii, din care să reiasă că este apt să predea în învățământ.

Aceste documente nu au fost aduse în atenția conducerii unității, spre analiză, în consecință, nu se poate vorbi de existența unor relații de muncă între conducerea Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” Turda și domnul Ovidiu Vancea.

În plus, directorul instituției nu a avut nicio întrevedere, respectiv niciun dialog direct cu persoana asociată ca profesor de matematică al Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” Turda, potrivit punctului de vedere comunicat Inspectoratului Școlar Județean Cluj de către directorul colegiului", a transmis vineri conducerea ISJ Cluj.

(foto: captura video TurdaNews)

Comenteaza