Rata de promovabilitate a BAC-ului, şi mai mare după soluţionarea contestaţiilor

Rata de promovabilitate a BAC-ului, şi mai mare după soluţionarea contestaţiilor
Rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat în judeţul Cluj a înregistrat o uşoară creştere în urma soluţionării contestaţiilor depuse de elevii nemulţumiţi de notele primite.

În total absolvenţii de clasa a XII-a care au susţinut examenul maturităţii au depus 1.219 de contestaţii. Aproape jumătate dintre ele, 503, au fost la proba de limba şi literatura română, în timp ce alte 190 au privit proba obligatorie a profilului: istoria sau matematica.

Totuşi, abia jumătate dintre contestaţii, şi anume 660, au fos admise. Dintre acestea 537 au dus la mărirea notei, în timp ce 123 au fost soluţionate cu scăderea notei iniţiale.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, rata de promovare a BAC-ului din Cluj a crescut de la 82,18% la 83,42%. 

Cu toate acestea, doar o elevă, Ana Gheorghe Milea, absolventă a Colegiului Naţional Emil Racoviţă din Cluj-Napoca, specializarea ştiinţele naturii, a reuşit să obţină media 10.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca în acest an au fost înscrişi 4.600 de elevi la fiecare probă, exceptând-o pe cea la limba maternă, susţinută de 521 de elevi. Astfel, la examenul de limba şi literatura română au fost 4.660 de candidaţi, dintre care s-au prezentat 4.584, proba obligatorie a profilului a fost susţinută de 4.524 de elevi din cei 4602 înscrişi, iar la ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, au fost 4.714 de elevi înscrişi, însă doar 4.630 au fost prezenţi.

La nivel naţional rata de promovare a Bacalaureatului a crescut la 67,9% de la 66,41 la sută, fiind totodată cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut.

Comenteaza