REALITATEA TV Cluj: Bătaie de cap la simulările Bacalaureatului; ce spun liceenii VIDEO

REALITATEA TV Cluj: Bătaie de cap la simulările Bacalaureatului; ce spun liceenii VIDEO
Matematica le-a dat bătăi de cap liceenilor care au susţinut, astăzi, simularea de bacalaureat la proba obligatorie a profilului. Nici elevii de la uman nu au scăpat foarte uşor, pentru că la istorie, la subiectul al treilea, au avut de tratat politica internă şi relaţiile internaţionale ale statului român modern. Nu au lipsit nici tentativele de fraudă. Patru elevi din judeţ au fost eliminaţi din examen.

Tinerii care au susţinut simularea la matematică spun că s-au pregătit între 2 săptămâni şi un semestru. Dar, în timpul acesta, abia au reuşit să recapituleze materia predată în ultimele luni. Aşa că problemele de clasa a noua au rămas nerezolvate pe foaia de examen.

De la proba de istorie, elevii au ieşit zâmbitori. Chiar dacă nu au ştiut toate datele, tinerii sunt convinşi că până la examenul de Bacalaureat vor recupera şi vor mai arunca un ochi prin manuale.

Chiar dacă notele la simulări nu se trec în catalog, nu au lipsit încercările de fraudă. La Dej, doi elevi au fost eliminaţi din examen după ce au încercat să copieze.

"Aici este semnalul pe care îl putem transmite,în primul rând copilului, ca să vadă la ce nivel de pregatire este, nu în ultimul timp părintelui care vede nivelul de pregătire al copilului și profesorului care vede problemele care sunt la nivelul fiecărei clase", spune şeful IŞJ Cluj, Valentin Cuibus.

Elevii de clasa a XI-a au terminat astăzi simulările, însă cei de clasa a XII-a mai au de susţinut, vineri, proba la alegere a profilului. Rezultatele vor fi afişate în 14 martie.

Reporter: A.Stăvar/Ioana Pîrlea
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza